A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbanás rázta meg Zircet, súlyos baleset történt az ipari parkban


Két mentőhelikopter érkezett Zircre kedden délután, miután robbanás rázta meg az ipari parkot, ahol egy fém-újrahasznosító üzem működik – számolt be a Veszprém Vármegyei Hírportál.


Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottak,

két középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak kórházba.


Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója a lapnak elmondta, hogy a két férfit, akit a zirci robbanás helyszínéről mentőhelikopterrel vittek be, az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, és ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket, ami azt jelenti, hogy a légcsövükbe eszközt vezetve biztosítják jelenleg a légútjukat.

A sérültek állapota súlyos, de stabil.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt történt a robbanás Zircen. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések