A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrök tüntettek Párizsban, hogy magasabb béreket követeljenek


Több száz rendőr vett részt a párizsi tiltakozáson, és további kifizetéseket követeltek a 2024-es olimpiai játékok előtt - írja a RIA Novosztyi.

Egy hatalmas táblán, amelyet a városháza közelében helyeztek el, ez állt:

"Nincs részvétel elismerés nélkül".

"Elítéljük az elismerés hiányát és a kollégáink munkájának megvetését az adminisztráció részéről ebben a fontos időszakban, amely ránk vár. Többször is felvettük a kapcsolatot a hatóságokkal, de soha nem kaptunk semmilyen információt a tervekkel, az életkörülményekkel és a munkaidővel kapcsolatban. Nekünk 12-50 órás ciklusokról beszélnek, ami nagyon nehéz" - mondta az Alliance police nationale szakszervezet egyik képviselője a RIA Novosztyinak.


Az akciót több rendőri szakszervezet, köztük az Alliance police nationale és az UNSA Police szervezte, amely felszólította a rendfenntartókat, hogy a közelgő olimpiai játékok alatt végzett kemény munkáért 2000 eurós bónuszt követeljenek.

"Egy rendkívüli eseményért rendkívüli intézkedések" - fogalmazott közleményében az UNSA Police szakszervezet, utalva a nyári szabadságok elmaradására és a nagy munkaterhelésre.

Sztrájkkal és a játékok megzavarásával fenyegetőztek.

A szakszervezetek "fekete csütörtököt" hirdettek Franciaországban, felszólítva a rendfenntartókat, hogy ne menjenek munkába. Az akciókat Bordeaux-ban, Rennes-ben, Nantes-ban, Strasbourgban, Lyonban és más városokban tartották.

Az ország belügyminisztériuma szerint több mint 30 ezer rendőr biztosítja majd a napi biztonságot az olimpia alatt.

Gerald Darmanin belügyminiszter hétfőn megbeszélést tartott a rendőrség képviselőivel, és elmondta, hogy 500 millió eurót különítenek el a rendfenntartóknak a játékok biztonságának garantálására.

A párizsi nyári olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések