A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrnek adták ki magukat, így csaltak ki pénzt vásárlóiktól


Rendőrnek adta ki magát egy csaló páros, hogy így építsenek ki hamis bizalmat átvert áldozataikkal. A tetteseket a rendőrség elfogta és letartóztatásukat kezdeményezte – tájékoztat a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy pápai lakos tavaly december 19-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a néhány nappal korábban az interneten használt gépkocsit keresett. Talált egy számára kedvező ajánlatot, így felvette a kapcsolatot a járművet hirdető személlyel. Az állítólagos eladó

rendőrnek adta ki magát, ezzel is erősítve az érdeklődő bizalmát.

A sikeres alkut követően a sértett előleg gyanánt százezer forintot utalt a hirdető által megadott számlaszámra. A jóhiszemű vásárló viszont a járművet már nem tudta átvenni, ugyanis a hirdető elérhetetlenné vált.

December 30-án egy újabb sértett a fenti módszerrel elkövetett csalás miatt tett bejelentést e-mailben a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd tegnap, az esti órákban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható szili lakosokat.

A rendőrök mindkét tettest előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozás során kiderült, hogy a páros több dunántúli településen is követett el vagyon elleni bűncselekményeket. A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte az elkövetők letartóztatását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések