A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi bableves gazdagon: füstölt hússal az igazi


A füstölt hússal készülő bableves olyan tartalmas, hogy egy tányértól jóllaksz.


A bablevest rengeteg módon főzhetjük: füstölt hússal, kolbásszal, krumplival, csipetkével vagy akár paradicsomosan. A különféle gyökérzöldségek egyik változatból sem hiányozhatnak. A csipetkét pedig akár saját magad is elkészítheted. Az áztatással jelentősen lerövidítheted a bab főzési idejét. A kész levest kínálhatod csípős paprikával és tejföllel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg füstölt hús
👉 30 dkg tarkabab
👉 10 dkg csipetke
👉 3 szál sárgarépa
👉 2 szál petrezselyemgyökér
👉 0.5 db zeller
👉 1 db paprika
👉 1 db paradicsom
👉 2 db babérlevél
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só ízlés szerint
👉 bors ízlés szerint

A rántáshoz
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A babot áztasd be egy éjszakára hideg vízbe. Másnap a füstöltet és a babot tedd fel valamivel több vízbe, mint amennyi jól ellepi. Rakd hozzá a babérlevelet, és főzd egy órát. Közben a zöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel ízlés szerint. Amikor a füstölt hús és a bab félig puha, tedd hozzá a zöldségeket, és főzd tovább. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Arra ügyelj, hogy a füstölt hús is sós. A végén, amikor már minden kész, rakd a csipetkét is a levesbe, majd amikor az is megpuhul, rántsd be.

A zsírt olvaszd fel egy kisebb lábosban, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd kicsit. Tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. Amikor zsemleszínű, szórd meg pirospaprikával, és rögtön öntsd fel hideg vízzel, és keverd össze. Csorgasd a babhoz, és főzd össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések