Ebbe a laktató téli salátába a lencse mellé sült cékla kerül.
Télen is ehetsz kiadós salátákat! Ez a változat sült céklával és lencsével készül, a tetejére pedig feta sajtot morzsolj. Jól mennek hozzá a különféle zöld levelek: leginkább a bébicékla levelének íze harmonizál vele, ezért ha be tudod szerezni, ilyennel díszítsd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg konzervlencse
👉 10 dkg feta
👉 3 cékla
👉 1 citrom leve
👉 1 csokor bébicékla levele (vagy más zöld levél)
👉 1 csokor koriander
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A céklát mosd meg, héjástól tekerd alufóliába, és 200 fokon egy óra alatt süsd puhára. Miután kihűlt, hámozd meg és szeleteld fel. A lencsét csepegtesd le. Tedd egy tálba, és add hozzá a céklát. Sózd és borsozd meg, majd forgasd össze a zöld levelekkel, a citrom kifacsart és levével és apróra vágott korianderrel. Morzsolj fetát a tetejére, és azonnal tálald.
0 Megjegyzések