A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Orbán erős, az EU gyenge


A brüsszeli lap szerint hiába lesz 2024 a világ választási „aranyéve”, a demokrácia veszélyben van.

„Teljesen jogos az aggodalom a demokrácia helyzete miatt a világban” – idézte a Politico január elsejei cikke Daniel Kelement, a Georgetown Egyetem közpolitikai professzorát, az uniós jog szakértőjét.

A brüsszeli lap cikke szerint Kelemen arra figyelmeztet, „hogy az, hogy Európa tolerálja az autokratákat, nevezetesen a magyar erőskezű Orbán Viktort, veszélyes precedenst teremt, mivel másokat is arra ösztönöz, hogy kövessék az ő útját”. A szakértő szavai szerint ugyanis

Orbán Viktor tökéletesen illusztrálja az EU e nagyfokú gyengeségét, mivel már „egy vezető képes megakadályozni a fontos döntések előrehaladását”.

A magyar miniszterelnököt Kreml-közeli politikusnak nevező Kelemen szerint az (is) súlyos hiba volt, hogy „engedett” az Orbán Viktornak azzal, hogy hazánk megkapja 10 milliárd euró uniós forrást, amelyet a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt korábban befagyasztottak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések