Érdemes kipróbálni a hússal töltött birsalmát, ami garantáltan az egyik kedvenc fogásoddá válik majd!
A birsalmából szezonja idején nem csak a sokak által ismert birsalmasajtot lehet elkészíteni, hanem akár meg is töltheted szaftos darált hússal, hogy igazán különleges főfogást varázsolj belőle - elvégre formáját és állagát tekintve alkalmas a töltésre. Titka a megfelelő fűszerezésben rejlik, hogy édeskés-sós ízvilágú főételt hozz létre, ami szinte bármilyen körettel tálalható, de önmagában is el lehet fogyasztani.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg darált sertéshús
👉 10 dkg vaj
👉 4 birsalma
👉 2 hagyma
👉 7 dkg sűrített paradicsom
👉 1.5 dkg mazsola
👉 1 evőkanál petrezselyem
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 fél citrom leve
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Legelső lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ezután a birsalmákat vágd ketté, majd belezd ki őket, a gyümölcsök héjának a vastagsága maradjon nagyjából egy centiméter. A kivájt gyümölcshúst magozd ki, vágd kisebb darabokra, és tedd bele egy gépi aprítóba, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze alaposan.
Egy mély serpenyőbe helyezd bele a vaj felét, ezen pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a darálthúst, és ezt is süsd készre. Ezután önts hozzá egy deciliter vizet, majd tedd bele a sűrített paradicsomot, a petrezselyemet és a mazsolát is. Ízesítsd még tovább sóval, borssal és fahéjjal, majd párold 20-25 percen át. A birsalmapépet is add hozzá a már fűszerezett húshoz, és keverd össze vele.
Töltsd bele a tölteléket a félbe vágott birsalmákba. Miután ezzel végeztél, helyezd a gyümölcsöket egy kivajazott sütőtálba. Egy deciliter vizet önts a gyümölcsök mellé, tedd a tálat az előmelegített sütőbe, és 30 percig süsd. Időnként ellenőrizd a gyümölcsök állagát - jó étvágyat hozzá!
0 Megjegyzések