A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Párizs ostroma" - A tiltakozó gazdák traktorokkal blokkolták a francia fővárost


A francia gazdálkodók az ígéretnek megfelelően traktorokkal blokkolták az utakat Párizsban és más városokban, tiltakozásul az infláció, a megnövekedett mezőgazdasági termékek importja és az uniós tervek miatt, amelyek különösen a károsanyag-kibocsátás csökkentését és a műtrágyahasználatot foglalják magukban.


Erről a BBC hírszolgálata számolt be.

Sok gazdálkodó úgy véli, hogy az EU Green Deal megvalósíthatatlan és drága.

Az akció szervezői „Párizs ostromának” nevezték – mintegy 1,5 ezer ember és legalább 800 traktor vett részt az akcióban, elzárva a főbb autópályákat, köztük a Lille-be és Strasbourgba vezetőket.

Párizsba való beutazás jelenleg nehéz.



Emmanuel Macron francia elnök eközben arra kérte az Európai Bizottság vezetőjét, Ursula von der Leyent, hogy állítsák le a kereskedelmi megállapodást a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezettel.

Macron a francia gazdálkodók tiltakozása közepette fokozottan ellenzi az EU és az Argentína és Brazília vezette dél-amerikai országok blokkja közötti kereskedelmi megállapodást – írja a Bloomberg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések