A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Balázs: Daniel Freund inkább hallgasson


Orbán Viktor kritikusai nem hagyták szó nélkül, hogy a magyar miniszterelnök péntek délelőtt részt vett a december végén, 98 évesen meghalt Jacques Delors temetésén. Az Európai Unió egyik karizmatikus vezetőjeként számon tartott politikusának búcsúztatóján több EU-s vezető is tiszteletét tette. Most a kormány is reagált az Orbán Viktort ért kritikákra.

Emmanuel Macron francia elnök meghívta Orbán Viktort Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének (aki tíz évig, 1985 és 1995 között állt az uniós végrehajtó testület élén és kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában és az Európai Unió mai formájának kialakításában) búcsúztatójára. A magyar kormányfő tiszteletét is tette, azonban ezt nem mindenki nézte jó szemmel.

A magyar kormányfő tevékenységét régóta keményen és nyíltan bíráló német zöldpárti európai parlamenti képviselő, Daniel Freund egyenesen azt mondta: „Elég bizarr itt látni Orbán Viktort. Delors az Európai Unió építésének igazi óriása volt, viszont nagyon fura a jelenléte itt annak az embernek, aki talán a legtöbbet tett keresztbe az uniónak az elmúlt években”. Majd a képviselő kissé cinikusan azt mondta, szerinte Delors forogna a sírjában, ha ezt tudná.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azonban reagált is a kritikára.

Orbán Viktor már dolgozott európai kérdéseken Delors-szal, amikor Daniel Freund még csak tíz éves volt, ezért inkább hallgasson, és tisztelje az elhunyt emlékét

– fogalmazott a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések