A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Láncfűrésszel támadt a rendőrökre, 12 évre ítélték

Először a szomszédokat fenyegette, majd a rendőröket.

Az ügyészség közleménye szerint az akkor 47 éves, taksonyi férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett szomszédaival, ennek során egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani.

A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket.

Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A terhelt csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök testi kényszer alkalmazásával megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4. napján kihirdetett ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések