A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyakon szúrták a dél-koreai ellenzék vezetőjét (videó)

Leszúrták a dél-koreai ellenzék vezetőjét – írja a BBC.

A tavalyi elnökválasztáson nem sokkal alulmaradó Lee Jae-myung épp Puszanban tartott sajtótájékoztatót, amikor a támadó megsebesítette a nyaka bal oldalán. A támadót még a helyszínen elfogták. Lee-t kórházba szállították, ahol a nyakán található egy centiméter széles sebet ellátták. Az orvosok közölték, a politikus állapota nem életveszélyes.

A merénylő egy 50-es, 60-as éveiben járó férfi volt, aki többször is megközelítette a politikust azzal, hogy autogramot kérjen tőle, majd hirtelen kést rántott és megtámadta Lee-t. A támadásról videófelvétel is készült, ezen látható, ahogy

a támadó a tömegben Lee közelébe furakszik, majd hirtelen nyakon szúrja a politikust, aki ennek hatására a földre rogyott.

Lee Jae-myung tavaly a dél-koreai történelem eddigi legszorosabb választási küzdelmében, kevesebb mint egy százalékkal maradt alul tavaly Yoon Suk-yeollal szemben az elnöki székért folytatott versenyben. Ennek megfelelően sokan azt várják Leetől, hogy 2027-es választásokon is ringbe száll majd.

Azóta korrupció és hűtlen kezelés miatt indult eljárás ellene, az ügyészek azzal vádolják, hogy megengedte magánfejlesztőknek, hogy illegálisan profitáljanak egy ingatlanprojektből, amikor a Szöultól délre fekvő, 1 millió lakosú Szongnamnak volt a polgármestere. Lee tagadta a vádakat és politikai indíttatásúnak nevezte azokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések