A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elérte a harmincat a japán földrengés áldozatainak száma


A cunamiveszély ugyan elhárult Japánban, de a súlyos, 7,6-os földrengés halálos áldozatainak száma rendkívül gyorsan emelkedik, és a túlélők megtalálásának esélye percről percre csökken.

A január elsejei, 7,6-os erősségű földrengés, ami az ország nyugati részén az Isihkawa prefektúrában található Noto-félszigeten történt cunamiveszéllyel járt Ishikawa, Niigata és Tojama területén. 
A szökőárral kapcsolatos figyelmeztetéseket időközben visszavonták a Japán-tenger mentén, ennek a kockázata úgy tűnik, elhárult, de még mindig ezer mentő keresi a túlélőket a romok alatt – írja a BBC.

A földrengés után összedőlt házak, beszakadt utcák maradtak, amik nem könnyítik meg a mentőalakulatok munkáját, ahogy a rengés által érintett területen kimaradó alapvető szolgáltatások sem.

Három prefektúra 19 egészségügyi intézményében is áram- és vízkimaradás van

- jelentette a japán Kyodo hírügynökség az Egészségügyi Minisztériumra hivatkozva. Jelentések szerint egyes kórházak a betegek áthelyezését fontolgatják.

Japánban ugyan nem ritkák a földrengések, évente akár 1500-szor is megremeg a föld, de egy 74 éves nanaoi lakos szerint ekkora rengésre nem emlékszik ő sem.

A Noto régiót átszelő utak miatt körülbelül 500 ember rekedt a Wajima City repülőtéren .Az utasok, a helyi lakosok és a személyzet autókban és turistabuszokban bújt el a parkolóban, és ugyan a jelentések szerint személyi sérülés nem történt, a repülőtéren és a kifutópályákon károk keletkeztek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések