A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négymillió forint értékű zsákmányt vitt haza a három testvér a szécsényi telephelyről


A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a 26, 25 és 16 esztendős férfit, akik egyetlen betöréssel közel 4 millió forint értékű zsákmányt vittek haza.


A három testvér január 12-én, péntek este előre megtervezett lopási szándékkal, autóval Szécsénybe indult egy városszéli telephelyre. Felváltva vezettek, és az sem zavarta őket, hogy egyiküknek sem volt jogsija – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a városi köztemetőnél állították le a kocsit. A sírkerttel határos telephely kerítését az otthonról vitt fogóval megbontották, berúgták az irodaépület ajtaját, megrongálták a biztonsági kamera-rendszert, majd vittek, amit tudtak. Nagy volt a zsákmány, így négyszer fordultak a telephely és a lakásuk között. Az iroda egyik fiókjában talált közel kétmillió forinton túl márkás szerszámgépeket, óriás tévét, Airsoft fegyvert, luxuskarórát, mobiltelefont, számológépet és fényképezőt is zsákmányoltak.

Mint megtudtuk: az utolsó fordulóval egy, az udvaron talált, rendszám nélküli quadot is betuszkoltak az autóba, és szintén hazavitték. Az elkövetők a lopással 3 millió 830 ezer, a rongálással pedig 300 ezer forintos kárt okoztak. Az ellopott gépek egy részét értékesítették.

– A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói az adatok alapján január 16-án megjelentek a testvérek őrhalmi házánál, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két idősebb testvért, és előállították a rendőrkapitányságra. Fiatalabbik társukat még aznap Nógrádmegyerben kapták el. A nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A lopott tárgyak jelentős részét több helyszínen foglalták le – emelte ki Buda Gábor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések