A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tömegszerencsétlenséget okozott egy embercsempész


Vádat emeltek egy embercsempész és két társa ellen, mert még 2021 őszén a rendőrök elől menekülve tömegszerencsétlenséget okoztak.


Összesen öt határsértőt tartóztattak fel a rendőrök kedden az országban – közölte szerdán az Országos rendőr-főkapitányság. Az egyiküket Bács-Kiskun, a másik négy embert pedig Csongrád-Csanád vármegyében találták Röszkén és Tiszaszigeten.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség pedig arról számolt be, hogy vádat emeltek egy embercsempész és két társa ellen, mert még 2021 őszén a rendőrök elől menekülve tömegszerencsétlenséget okoztak. 

A vádirat szerint a férfi társaival először 2021. november 11-én, Budapesten kibérelt egy furgont, majd azzal Szeged közelébe, a szerb-magyar határhoz hajtott. Itt a jármű rakterébe beszállított 24 illegális határsértőt, majd elindult, közben társai egy személyautóval kísérték. 

A férfi már besorolt az M5-ös autópályán a felhajtó sávba, amikor rendőröket vett észre, ezért a kormányt hirtelen elrántva menekülésbe kezdett. A megkülönböztető fény- és hangjelzésre sem állt meg, és egy kereszteződésnél túl nagy sebességgel próbálta a megterhelt furgonnal bevenni a kanyart, ezért az árokba borult. 

A migránsok közül ketten súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg 18-an könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A három férfit minősített embercsempészéssel, a furgont vezetőjét pedig még tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával is vádolják.

Szegeden pedig elkezdődött annak a két litván embercsempésznek a pere szerdán, akik szabadlábra kerülésük után raboltak ki egy férfit tavaly télen. A vádlottakat 2023. január 25-én a Szegedi Járásbíróság embercsempészés miatt három-három év börtönbüntetésre ítélte. A hatóságok előírták, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál. Ehelyett azonban a szegedi buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál, és kirabolták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések