A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A látszat csal: csúszós utakra hívják fel a figyelmet a nógrádi rendőrök


Süt a nap, az ablakból nézve szinte már tavasziasnak látszik az idő, de vigyázat! Télen a hidegben bármilyen csapadék hullik, az út csúszni fog – hívta fel a járművezetők figyelmét közösségi oldalán a Nógrád vármegyei rendőrség.


Hozzátették: néha csapadék sem kell hozzá, elég a hajnalban lecsapódó pára, vagy köd és a fagypont körüli hőmérsékleten megindul a jegesedés, ami miatt az utak kiszámíthatatlanul csúszóssá válnak. A felüljárókon, a hegyes, dombos vidékek északi oldali útszakaszain, a vízátfolyásos utakon és a nyomvályús útszakaszokon, továbbá a vasúti átjárók környezetében érdemes akkor is csúszásveszélyre számítani, ha látszólag csak nedvesek az utak.

A bejegyzés arra is kitér: amelyik útfelület fénylik, az nagy valószínűséggel csúszik is. Ez esetben a megengedettnél is alacsonyabb sebességgel közlekedjenek a sofőrök! Törekedjenek óvatos, finom fékhasználatra, kerüljék a hirtelen gázadást és a kormánymozdulatokat, valamint tartsanak a szokásosnál is nagyobb követési távolságot!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések