A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Niedermüller megszólalt: Nem támogatjuk a 2006-os eseményekről politikai megrendelésre készülő szobor felállítását


Gyurcsány hű csicskája nem akar szobrot a 2006-os események emlékére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, emlékművet emelnének Szilágyi Ákosél a 2006-os gyurcsány-rezsimben elkövetett rendőri terrornak, azaz a szemkilövetéseknek.

Erre Niedermüller úgy reagált, hogy a kezdeményező nyíltan vállalja, hogy a szoborral aktuálpolitikai céljai vannak, így „az csak egy újabb politikai megrendelésre készült alkotás lenne a 2006-os eseményekről készült objektívnak és színvonalasnak sem mondható kurzusfilm után” – utalt az Elk*rtuk című kampányfilmre.

„Láthattunk már arra példát, hogy az ilyen öncélú, politikai indíttatásból született művek milyen feszültséget tudnak okozni, gondoljunk csak a Fidesz által megrendelt a német megszállás áldozatainak emlékművére, így az aktuálpolitikai célokat szolgáló szobrok, emlékművek felállítását nem tartjuk támogatandónak”

– fogalmazott Niedermüller Péter, aki azt is hozzátette, hogy Erzsébetváros Önkormányzata a rendelkezésére álló forrásokat a lakók érdekében használja fel, és nem egy vitatható hátterű Orbán-rajongó ötleteinek megvalósítására.

Az emlékmű-projektet kezdeményező férfi valóban nem leplezi aktuálpolitikai szándékait. Szilágyi Ákos úgy fogalmazott, a közelgő választásokig mindenkihez el kell jutnia a valós tényeknek 2006-ról, hogy „tájékozott fiatalok tudjanak megfontolt döntést hozni, amikor közös jövőnkről szavaznak 2024 júniusában”.

A 2006-os gyurcsányi rendőrterror még él az emlékezetekben, hiába szeretné elfeledtetni velünk a baloldal...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések