A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemi kvótát vezetne be a Momentum


Egy olyan rendszerben élünk, amelyben a kormánypropaganda rutinszerűen szégyenít meg fiatal lányokat, és ha kell, akár a szoknyájuk alá is befotóznak – vélekedett Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője.

Donáth Anna szavai szerint a kormány a közéleti vitáktól távol, a konyhába kívánna mindenkit, aki nem az ő hatalmukat építi. A baloldali politikus kijelentette,

pártja nemi kvótát vezet be a párt választási listáin és elnökségében a 2026-os választásoktól, amelynek értelmében a pártlistán legalább 30 százalékot el kell érnie a nőknek

– fejtette ki a képviselő.

Hozzátette: a listák összeállítása során pedig cipzárelvet kell alkalmazni, miszerint két azonos nemű jelöltet egy ellenkező neműnek kell követnie.

A magyar társadalom 52 százaléka nő, ehhez képest politikai részvételük aránya több mint húsz éve stabilan 10-14 százalékos – méltatlankodott Donáth Anna.

Hozzátette: reméli, hogy ezzel hozzájárulhatnak egy sokszínűbb, a magyar társadalmat jobban leképező közélet kialakulásához.


Nő vagy, és fel mersz szólalni a rendszer ellen? Akkor a nőiségedben fogunk megalázni – ez a hatalom üzenete ma minden...

Posted by Donáth Anna on Monday, January 29, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések