A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mintegy kétszáz hadifoglyot cseréltek ki egymással az oroszok és az ukránok


Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint Oroszország és Ukrajna 195 hadifoglyot cserélt ki szerdán.

A bejelentés egy héttel azután történt, hogy az ukrán erők lelőttek egy katonai szállító repülőgépet, amely ukrán hadifoglyokat szállított – írta az AP News.

Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint határon túlról kilőtt rakétákat miatt zuhant le egy szállító repülőgép az oroszországi Belgorod régióban január 24-én.

A hatóságok szerint a balesetben a fedélzeten tartózkodó mind a 74 ember, köztük a személyzet hat tagja és három orosz katona is életét vesztette.

Ukrán tisztviselők a múlt héten megerősítették, hogy aznap fogolycserére került volna sor, de azt mondták, hogy azt lefújták – emlékeztetett a lap.

Közben a Kreml bejelentette, hogy folytatódik a vizsgálat az orosz légtérben lelőtt, ukrán hadifoglyokat szállító Il-76-os orosz katonai repülőgép ügyében

– jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

„Nincs információm arról, hogy mely szakaszában tart a nyomozás, de megerősíthetem, hogy a nyomozás folytatódik” – mondta Peszkov.

A szóvivőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a RIA Novosztyi hírügynökség a biztonsági szervektől származó információra hivatkozva azt írta, a vizsgálat megállapította: nyugati légvédelmi rakéta semmisítette meg a gépet. A TASZSZ hírügynökség, amely értesülését két forrásra alapozta – köztük egyre az egyik erőszakszervezettől -, azt állította, hogy az Il-76-ost amerikai Patriot rakétával lőtték le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések