A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miniszteri irodában találtak ötven zacskó kokaint


Ötven zacskó kokaint foglalt le a rendőrség Caroline Désir, Belgium francia nyelvű közössége oktatási miniszterének hivatalában decemberben, az ügyet eddig titokban tartották - írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap pénteken.

A beszámoló szerint a bejelentés alapján intézkedő rendőrök átkutatták a miniszter irodaját, az ott ösztöndíjasként dolgozó Mekki Vanhaelen magánlakásában tartott házkutatás során pedig 10 ezer euró készpénzt találtak. Az intézkedést követően az illetékes ügyészség nyolc férfi ellen adott ki elfogatóparancsot, akiket később előzetes letartóztatásba helyeztek a Brüsszel melletti hareni börtönben.

Közölték, az ügyben illetékes brüsszeli ügyészség csütörtökön tartotta az első meghallgatást. A meghallgatáson jelen volt a belgiumi francia közösség kultúráért és audiovizuális ágazatért felelős korábbi miniszter, Fadila Laanan fia és a további hét gyanúsított, akiket kábítószer-kereskedelem és -birtoklás vádjával állítottak elő még decemberben.

A meghallgatáson az eljáró ügyészség két gyanúsítottat feltétesen szabadlábra helyezett, hat gyanúsított fogva tartását pedig megerősítette.

A brüsszeli ügyészség közleményben erősítette meg, hogy 2023 decemberében ötven, fehér port tartalmazó tasakot találtak a francia nyelvű oktatási miniszter irodájában. A miniszter egyik alkalmazottját kábítószerek eladásával és birtoklásával vádolják. Ellene és további hét érintettel szemben elfogatóparancsot adtak ki. A vizsgálat folyamatban van - idézte az ügyészség közleményét a napilap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések