A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marine Le Pen elhatárolódott a német AfD-től a bevándorlási politikájuk miatt


A javasolt politika a külföldiek, valamint a „nem asszimilálódott állampolgárok” tömeges kitoloncolása volt.

Marine Le Pen csütörtökön kijelentette, hogy nem ért egyet a bevándorlók tömeges kiutasításának ötletével, amelyet állítólag a német AfD egy része, az uniós parlamentben szövetségese támogat – írta meg az AFP után a Mandiner.

A közvélemény-kutatásokban magasan vezető Alternatíva Németországért (AfD) párt tagjai állítólag szélsőségesekkel, köztük egy prominens osztrák szélsőjobboldali vezetővel folytatott megbeszélésen vitatták meg az ötletet. A javasolt politika a külföldiek, valamint a „nem asszimilálódott állampolgárok” tömeges kitoloncolása volt.

„Teljes mértékben nem értek egyet azzal a javaslattal, amelyet a jelek szerint azon a találkozón megvitattak, vagy amelyről döntöttek”

– mondta Le Pen egy sajtótájékoztatón.

Le Pen a Nemzeti Összefogás (RN) párt frakcióvezetője, pártjának képviselői ugyanabba az európai parlamenti frakcióba tartoznak, mint az AfD, és Le Pen szerint ez a megállapodás most már vita tárgyát képezi.

„Az a véleményem, hogy van egy fő vitapontunk az AfD-vel” – mondta, hozzátéve, hogy ennek „következményei lehetnek arra nézve, hogy képesek vagyunk-e szövetségesek lenni ugyanabban a csoportban”.

Le Pen kijelentette, hogy

„minden francia ember mellett áll, függetlenül attól, hogyan szerezte meg az állampolgárságát",

még akkor is, ha pártja nem mindig ért egyet azokkal a kritériumokkal, amelyeket a hatóságok alkalmaznak az állampolgárság megadásakor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések