A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay Péter már el is fogadta Lázár bérletes ajánlatát

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester szerdán már el is fogadta Lázár János építésügyi és közlekedési minisztere kedden közzétett ajánlatát.

Az ellenzéki politikus Facebook-oldalára azt írta:

Debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János előbb Budapestnek tett, majd kérdésre válaszolva azt minden városra kiterjesztett ajánlatát Hódmezővásárhely elfogadja: a vármegye- és országbérletek érvényesek lesznek a vásárhelyi helyi közlekedésben, cserében a vásárhelyi bérletet (városkártyát) elfogadják a távolsági járatokon.

Deal! Várjuk a megállapodás aláírását.

Lázár január 9-én Debrecenben, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyén tartott sajtótájékoztatót a közösségi közlekedés várható tarifaváltozásairól. A miniszter Papp László debreceni fideszes polgármesterrel az oldalán azt mondta, folytatják a közlekedési rendszer átalakítását, mert láthatóan van igény a tömegközlekedés fejlesztésére.

Március 1-jétől az alábbi változások lépnek életbe:

– Minden bérlet megszűnik a vármegye és országbérleteken túl.
– Két új kedvezményes napijegyet is bevezetnek: a vármegye 24-et, ami 990 forintba, és a Magyarország 24-et, ami 4990 forintba kerül majd.
– Az utazási kedvezmények rendszerét átalakítják: a jelenlegi 62-ből csak 24 marad érvényben. Megszűnik például a gyerekkel utazók 33 százalékos kedvezménye (a gyerekek viszont ingyen használhatják majd a vonatokat és a távolsági buszokat).
– A kedvezményre jogosító igazolványok, így a közalkalmazotti is megszűnik, viszont az oktatásban és egészségügyben dolgozók az eddigi 12 alkalom helyett innentől korlátlanul utazhatnak az ország területén 50 százalékos áron. A 65 év fölöttiek továbbra is térítésmentesen utazhatnak.


VÁSÁRHELY ELFOGADJA LÁZÁR AJÁNLATÁT! Debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János előbb Budapestnek tett, majd kérdésre...

Posted by Márki-Zay Péter on Wednesday, January 10, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések