A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Makizaj Lázárnak: "Itt a lehetőség, indulj el Te a Fidesz színeiben a polgármesterségért"

Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést – mások mellett ezt reagálta kommentben a város polgármestere, Márki-Zay Péter Lázár Jánosnak arra a megjegyzésére, amely szerint a település egyre inkább lemarad, így gyökeres változásra, ezzel egyútt új polgármesterre van szüksége.

Ezt az építési és közelkedési miniszter abban a bejegyzésében írta, amiben bejelentette: hat parlamenti ciklus után a 2026-os országgyűlési választáson már nem indul Hódmezővásárhelyen egyéni képviselőként.

Márki-Zay a kommentjében azt is írta, hogy a város ugyanis éppen hogy nem lemarad, hanem minden ranglistán emelkedett: a KSH szerint tavaly már a 10. lett a megyei jogú városok között, a legápoltabb közterületekkel, legjobb helyi közlekedéssel és hulladékgazdálkodással.

„De mi csökkentettük a legnagyobb mértékben a helyi adókat, fizettük vissza utánatok az ország legtöbb adósságát, és nyújtottuk ennek ellenére a legtöbb támogatást a kisnyugdíjasoknak, legtöbb ingyenes szolgáltatást a családoknak”

– írta.

Azzal folytatta, hogy majd az utókor értékeli, mit is ért el Lázár városvezetőként és miniszterként, de attól bárkit óva intene bárkit, hogy készpénznek vegye az ígéreteit.„Hódmezővásárhely hiába várta, hogy felújíttatod a templomainkat, eltörlöd a sírhelymegváltási díjat, kárpótlást adsz a K-Art károsultaknak, vagy egy 1500 fős munkáltatót hozol a városba.”

A település polgármestere emlékeztetett, hogy 2019-ben a Fidesz felkérte Lázárt, hogy induljon Márki-Zayjal szemben a polgármesterségért, ám ő ezt ekkor nem vállalta. Most viszont szabad az út: „(…) miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el Te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! (…) Ha erre nem vállalkozol, akkor viszont arra kérlek, hogy ne hátráltasd tovább a város fejlődését (…)” – írta, majd pedig azt, hogy bármilyen döntést is hoz Lázár, reméli, hogy mostantól a közösséget gyarapítja.

Lázár János nem indul újra 2026-ban - válaszoltam az engem illető vádjaira

Posted by Márki-Zay Péter on Sunday, January 7, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések