A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magára gyújtotta szülei házát, öngyilkos akart lenni


A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 25-én előkészítést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki szülei tatai házát magára gyújtva akart öngyilkos lenni. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.


A vádirat szerint a cselekménye következményeinek felismerésében enyhe fokban korlátozott férfi 2021. július 5-én a lakóhelyeként szolgáló, a szülei és nagyszülei közös tulajdonát képező tatai családi házban tartózkodott. Miután a szülei munkahelyükre távoztak, az épületben egyedül maradva elhatározta, hogy korábbi terveinek megfelelően öngyilkos lesz, az épületben okozott tűz folytán keletkező füst belélegzésével.

A vádlott az ingatlan padlásterének lakószobájában az ágya alá égő gyertyát helyezett. Az elhelyezett nyílt láng hatására az ágy kigyulladt, tűz keletkezett. A férfi a tűzzel érintett helyiségben maradt, azonban a szoba ajtajának átégését követően az öngyilkosságtól elállt, és a szoba ablakán keresztül az utcára kiugorva az épületből kimenekült.

A vádlott az épületben égési, míg az ugrás következtében súlyos sérülést, lábtörést szenvedett el. A tűz terjedése miatt a padlástéri helyiségek födémei teljesen megsemmisültek, továbbá a tűz a tetőszerkezetre, azon keresztül a padlástér többi helyiségeire is átterjedt. Közvetett módon a tetőszerkezeten keresztül a teljes lakóépületre átterjedés lehetőségével a szomszédos ingatlant is veszélyeztette, amelyben egy személy tartózkodott a tűz kialakulásának idején.

Az épületben keletkezett kár összege 8 154 845 forint, az ingóságban keletkezett kár összege 1,681 millió forint volt. A kialakult tűz további terjedését az akadályozta meg, hogy a rendőrséghez bejelentés érkezett a tűzről, a katasztrófavédelmi egységeket értesítették, és a kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések