A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: előbb olvassák el az ukrán törvényeket, mielőtt azt állítják, hogy Kijev védi a demokráciát


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt tanácsolta a nyugati politikusoknak, hogy olvassák el az Ukrajnában elfogadott törvényeket, mielőtt azt mondanák, hogy Kijev “védi a demokráciát”.

Amikor [Olaf] Scholz [német kancellár], [Annalena] Baerbock [német külügyminiszter], Ursula] von der Leyen [az Európai Bizottság elnöke] és [Emmanuel] Macron [francia elnök] együtt mondják:

“A győzelemig tartó támogatással tartozunk Ukrajnának, mert Ukrajna a mi, európai, demokratikus értékeinkért harcol és hal meg”. – Nincs lelkiismeretük? Olvassa el azokat a törvényeket, amelyeket az orosz nyelv, az oktatás, általában minden orosz nyelv betiltására és a nácizmus ideológiájának és gyakorlatának ösztönzésére fogadtak el, ahol horogkeresztes és SS-hadosztályok csíkos zászlóaljai masíroznak”

– mondta Moszkva 2023-as legfontosabb külpolitikai eredményeinek áttekintésére szánt éves sajtótájékoztatóján.

“Ezek most Európa értékei, ha hihetünk az európai politikusok nyilatkozatainak. Ez ellen küzdenünk kell a hivatalos diplomáciával, a nyilvános, parlamenti diplomáciával, és – nagyon remélem – az újságíró közösséggel” – tette hozzá a miniszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések