A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kuncze Gábor: nagy humbug a rezsicsökkentés, eszement intézkedés a népszerűség kedvéért


A volt belügyminiszter a Heti Egyenleg vendégeként mondta el véleményét a kormány energiagazdasági intézkedéseiről.

A KlikkTV heti elemző műsorának, a Heti Egyenlegnek nemrég Kuncze Gábor volt belügyminiszter és Somogyi Zoltán politológus volt a vendége.

Kuncze szerint

nagy humbug a rezsicsökkentés.

Miután a rezsicsökkentésnek hazudott ár rögzítve lett, az emberek kontroll nélkül el kezdték fogyasztani az energiát. Ha ennek a pénznek csak egy részét arra fordítottuk volna, hogy szigeteljék a házakat, cseréljék a nyílászárókat, energiatakarékos intézkedéseket tegyenek, akkor ma Magyarországon 30 százalékkal kevesebb gázt fogyasztanánk” – jelentette ki az egykori belügyminiszter. 

„Mindennek következtében ezek a cégek nem végeznek felújításokat, fejlesztéseket. Ezért van az, hogy elszakadnak a vezetékek, áramkimaradások vannak. (...)

Eszement intézkedés a népszerűség kedvéért” 

– jelentette ki Kuncze Gábor.

Bánó az elhangzottakra úgy reagált, hogy „erre mondják pestiesen szólva, hogy ez disznóság.”

„A közszolgáltatások ettől nem lesznek jobbak”

Somogyi Zoltán elemző egyetértett mindazzal, amit Kuncze Gábor elmondott, „ha ez kimondanánk vagy egyszerűsítenénk, akkor azt mondhatnánk, hogy nem szabad a piactól eltérni. A piac nagyon sokban segít nekünk abban, hogy értsük, minek mennyi az ára, mennyi az értéke, hogy tudjon tervezni a lakosság.

De ahhoz is piac kell, nem ez az államilag meghatározott, beárazom, és majd biztosan jó lesz”. 

Somogyi hozzátette, hogy „mindig izgalmasan nézi, hogy az a kormány, amely a folyamatos árstopot műveli, hogyan baloldalizza le az ellenfeleit, miközben mi más lenne ez, mint egy baloldali elképzelés, ami rossz, nem működik. A közszolgáltatások ettől nem lesznek jobbak” – hangzott el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések