A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá szerint Trumppal is "együtt tudnak majd működni"


Az ukrán külügyminisztérium vezetője, Dmytro Kuleba úgy véli, hogy Trumppal "együtt lehet dolgozni" - írja a Strana

Kuleba elmondta, hogy Ukrajnának nincs B-terve arra az esetre, ha csökkenne a nyugati segítségnyújtás.

"Nincs B-tervünk. Bízunk az A-tervben"

- válaszolta Kuleba arra a kérdésre, hogy mit tenne Kijev katonai segítség hiánya esetén. Hozzátette: "Ukrajna mindig is küzdeni fog a rendelkezésére álló erőforrásokkal.”

Az ukrán külügyminisztérium vezetője abban is bízik, hogy a segítségnyújtás nem fog leállni, mivel ez „befektetés a NATO védelmébe, valamint az amerikai nép jólétének védelmébe”.

Kuleba szerint Donald Trump esetleges visszatérése az amerikai elnöki székbe az idén novemberben tartandó választások eredményei után nem feltétlenül jelenti az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek megszűnését, csupán máshogyan "kell megközelíteni" Trumpot.

"Trumpot a - mondhatnám - ultrakarizmatikus cselekedetei, a hírneve és a frázisai miatt értékelik. De ki adta el az első amerikai fegyvert Ukrajnának? Trump elnök - a Javelint. Ki indította el az első haditengerészeti hajók, az Island és a Mark-6 hajók ingyenes átadásának programját Ukrajnának? Trump. Ki harcolt az Északi Áramlat-2 gázvezeték ellen, és vetett ki szankciókat a híres, de mára már elfeledett Fortuna hajóra, amely a gázvezetéket lefektette? Trump volt az" - jegyezte meg a miniszter.

Kuleba szerint, ha győz, Trump "egészen más elnök" lesz, mint Joe Biden, de ettől nem szabad megijednie Ukrajnának.

Egyébként a minap Kuleba felszólította a Nyugatot, hogy gyorsítsák fel további légvédelmi rendszerek és lőszerek Ukrajnába való szállítását.

Maga Trump többször is kijelentette, hogy megválasztása után képes lesz "24 órán belül véget vetni a háborúnak", de tervének részleteit nem árulta el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések