A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"A nagy túrót!" - Kátyú Geri az ATV-ben sírta el magát


“Azt a hamis látszatot keltik, hogy ebben a vitában két egyenlő fél van, akik nem tudnak megállapodni. A nagy túrót!” - fakadt ki az alkalmatlan főpolgármester. 

Karácsony Gergely kezd teljesen belezavarodni a saját hazugságaiba. A főpolgármester szerint a minisztérium azért akarja felrúgni a korábbi megállapodást a BKK-bérlettel kapcsolatban, mert “a Lázár-tárcának kell az a pénz, ami a fővárosnak járna”. Karácsony annyira kétségbe van esve, hogy azt hangoztatja, hogy semmilyen észérv nem támasztja alá a Budapest-bérlet megszüntetését, és a kormány csak a beborult költségvetését akarja Budapest kárára kezelni.

Az ATV Egyenes Beszéd műsorában Karácsony felidézte: 2010-ben megkötött egy megállapodást az állam és a fővárosi önkormányzat arról, hogy a Budapest-bérlet érvényes a városon belül minden szolgáltató járművére.

Ez a megállapodás jelenleg is érvényben van – szögezte le.

Az Index hazudik

– fogalmazott a főpolgármester.

 Kifejtette, az említett 2010-es megállapodást ők biztosan nem fogják felmondani.

Megpróbálta megmagyarázni azt is, hogy a településen belüli közlekedés az önkormányzat, míg a helyközi közlekedés az állam feladata. Az agglomerációs közlekedés pedig egyszerre helyi és helyközi.

Ebből származik minden probléma, hogy ezt 50 éve nem tudja a politika megoldani

– panaszkodott.

Az Index azért hazudik, mert egy olyan levélre hivatkoznak, amit a BKK vezérigazgatója írt a BKK igazgatótanács tagjainak. És az abban a levélben megfogalmazott állítások semmilyen összefüggésben nincsenek az Index állításaival

– mondta Karácsony Gergely.

A cikk azt állítja, hogy a főváros kapott egy ajánlatot a kormánytól, amit ha elfogadott volna, akkor a BKK-bérlet újra érvényes lenne mindenhol.

Ez az állítás hazug. Ugyanis a kormány álláspontja, javaslata nem ez volt

– mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint a kormány azt javasolta, hogy kössék meg újra az agglomerációs szerződést, amit a főváros egy magasabb összeggel fizetne az államnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések