A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kubatov Lázárról: „Ha ilyeneket meg lehet tenni, akkor hogy követeljük meg az állampolgárainktól, hogy jogkövető magatartást folytassanak?”


„Nagyon barátságtalan és nagyon sportszerűtlen lépés” – ismételte meg a HírTV-nek Kubatov Gábor, amit a Fradi női kézilabda csapata körül kibontakozó ügy kapcsán gondol.


Kubatov Gábor kedden egy indulatos Facebook-posztban reagált arra, hogy a Mahart Passnave Kft. nem szponzorálja tovább a Fradi női kézicsapatát. „A szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív” – írta akkor.

A részben állami tulajdonú Mahart Passnave Kft-ért az Építési és Közlekedési Minisztérium felel, ahol még aznap elmondták, hogy maga Lázár János rendelte el a szponzorációs szerződések felmondását, illetve meg is tiltotta új támogatási együttműködések megkötését.

Pénteken egy molinó is megjelent a Mahart jegyirodáján.

Kubatov Gábor az alábbiakat mondta a Hír TV-ben:

„Az ottani vezetőket javarészt ismerem. A miniszterrel is nyilván frakciótársak vagyunk. Úgy bontották fel a szerződésünket, hogy erről nem is szóltak” – mondta Kubatov Gábor.

Elismételte azt is, hogy a szponzorszerződés felmondása kényelmetlen helyzetbe hozta a csapat költségvetését, ez az összeg is benne volt a tervekbe. De van egy másik, a moralitást érintő problémája is – mondta.

„A magyar államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében. Ha az állam olyan példát mutat, hogy felmond bármilyen szerződést gyakorlatilag indok nélkül, vagy jogellenesen, hogy várja el az állampolgáraitól, hogy jogkövetők legyenek? Nekem ez a személyes problémám. Persze ilyenkor nem a Fradiért, hanem a hazámért, az állam működéséért aggódom. Ha ilyeneket meg lehet tenni, akkor hogy követeljük meg az állampolgárainktól, hogy jogkövető magatartást folytassanak?” – zárta.

A kézicsapatot érintő rész az alábbi felvétel első három percében hangzik el:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések