A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kölyökmacskát is mentettek a somogyi tűzoltók


A tizenkét műszaki mentésen kívül tizenöt tűzesetnél is szükség volt a hosszú hétvégén a somogyi tűzoltók beavatkozására.


Kölyökmacska zuhant egy nagyjából 20 méteres kútba Szenyéren, az aggódó gazda a tűzoltók segítséget kérte. A böhönyei tűzoltók először megtisztították a kút káváját a benőtt indáktól, majd mentőkötél segítségével sikerült felhozniuk a macskát a mélyből, és sértetlenül visszaadták a gazdának.

Kigyulladt egy terepjáró Kapoly külterületén egy szárítónál. A tabi tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket. Szabáson is lángolt egy autó, ahol a nagyatádi egység avatkozott be.

Egy hajmási családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom, és a füstelvezetőből szikrák pattogtak ki. A kaposvári egység eltávolította a kazánból a parazsat és átvizsgálták az épületet, de a tűz nem terjedt tovább. A ház fűtését más módon is meg tudják oldani, így a családnak nem kellett elhagynia az otthonát.

Ádándon egy családi ház alsó szintjén keletkezett tűz, egy ágy és a berendezési tárgyak égtek, a tűz azonban nem terjedt tovább. A siófoki és a helyi tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant.

Villanyoszlopnak és fának ütközött, illetve kidöntött egy kerítést is egy gépkocsi Porrogon. Az oszlop eltört, csak a vezetékek tartották, a csurgói tűzoltók áramtalanították az autót, melyben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.

– Kelevízen egy szalmabála égett, ami egy közeli villanyoszlopot is veszélyeztetett, Kaposkeresztúron és Somogytúron az aljnövényzet lángolt – derült ki a katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatójából.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések