A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínozta kutyáit a füzesgyarmati nő, börtön fenyegeti


Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű, 40 éves füzesgyarmati nővel szemben, aki embertelen körülmények között tartotta a kutyáit. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.


A vádirat szerint a nő füzesgyarmati kertes ingatlanában tavaly ősszel két keverékkutyát tartott. Mindkét kutyát viszonylag rövid, 2–3 méter hosszú láncon tartotta úgy, hogy az egyiknek semmilyen fedett helye nem volt, míg a másik részére egy használaton kívüli, nyitott hűtőszekrény jelentett fedett menedéket. Így a nem megfelelő elhelyezésük miatt kitette őket a vádlott az időjárási viszonyoknak, a rövid lánc miatt pedig a szükséges mozgásukat sem biztosította.

Az ügyészség álláspontja szerint a nő ezen felül nem gondoskodott a jószágok megfelelő táplálásáról, miként arról sem, hogy friss vízhez jussanak a jószágok, az egyik kutya éhségében a földet fogyasztotta. A rossz tartási körülmények miatt mindkét állat kórosan lesoványodott, légy csípéséből származó sebfertőzések alakultak ki rajtuk, extrém bolhásság, valamint vérszegénység és kiszáradás jellemezte őket.

A vádirat szerint mindez, a hetekig-hónapokig tartó etetési és itatási hiányosság, valamint a rossz bánásmód következménye volt, ami miatt az ebek különös szenvedésnek voltak kitéve. A kutyák végül állatmenhelyre kerültek, ahol orvosi kezelés mellett az életük megmenthető volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések