A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bevadultak az ukránok: A hatóságok tömeges razziát kezdtek a férfiak ellen Zaporizzsjában


A kijevi hatóságok által ideiglenesen ellenőrzött Zaporizzsja városában megkezdődtek a férfiak tömeges begyűjtései kényszermobilizáció céljából - közölte a RIA Novosztyival Vlagyimir Rogov, a "Együtt vagyunk Oroszországgal" regionális közéleti mozgalom vezetője.

"Zaporizzsjában megkezdődött a férfi lakosság tömeges begyűjtése. A Zelenszkij-rezsim közvetlenül az utcákon mikrobuszokkal szervez begyűjtéseket a kényszermobilizáció részeként, hogy aztán a frontra küldjék az embereket lemészárolni"

- mondta.

A közéleti aktivista szerint Galíciából - Ukrajna nyugati régióiból - katonai komisszárok és kísérő katonák érkeztek a városba, hogy rajtaütéseket szervezzenek.

A "Novosti.Live" című kiadvány arról számolt be, hogy Odesszában a katonai bizottságok alkalmazottai elkezdték megállítani a villamosokat és más tömegközlekedési eszközöket a helyi lakosság erőszakos mozgósítása érdekében.

December végén Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy a vezérkar azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy további 500 000 embert mozgósítsanak. Az erre vonatkozó törvénytervezetet azonnal a Verhovna Rada elé terjesztették.

Kötelezné a hadköteles személyeket, hogy a mozgósítás bejelentésétől számított 60 napon belül - függetlenül az idézés kézhezvételétől - a katonai komisszáriumba érkezzenek, és a mozgósítás alsó korhatárát 27-ről 25 évre csökkentené.

Ukrajnában 2022. február 24. óta van hadiállapot, másnap Zelenszkij általános mozgósítást hirdetett. A 18 és 60 év közötti férfiaknak tilos elhagyniuk az országot. Az idézéseket a legkülönbözőbb helyeken lehet kiosztani: az utcán, benzinkutakon vagy kávézókban. Ugyanakkor a rendfenntartók és a katonaság razziát tartanak a behívókkal, gyakran erőszakot alkalmazva.

Az ukrán törvények büntetőjogi felelősségre vonást írnak elő a mozgósítás alatti katonai szolgálat megkerülése miatt, ami akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések