A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kigyulladt egy társasházi lakás Hajdúszoboszlón: egy embert a tűzoltók mentettek ki


Kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája Hajdúszoboszlón, a Hősök terén pénteken kora reggel. Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője a Haonnak elmondta, a helyszínre a hajdúszoboszlói tűzoltókat riasztották, majd honlapjukon közölték, hogy debreceni egység is vonult.


Az egyenruhások behatoltak az ingatlanba, ahonnan egy személyt mentettek ki, majd átadták őt a mentőszolgálat embereinek. Mint azt a helyszínen megtudtuk, a lakásban egy másik ember is tartózkodott, akit az egységek kísértek ki.

A tűzoltók egy vízsugárral eloltották az egyik szobában pusztító lángokat. A rajok megkezdték az utómunkálatokat.

Az Országos Mentőszolgálat megkeresésünkre válaszolva közölte, hogy egy 50 év körüli nő könnyebb sérülést, míg egy 80 év körüli férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett. Hozzátették, mindkét személyt kórházba szállították.

A hangzavarra lettek figyelmesek

Többen álltak a háztömb előtt, köztük egy fiatal pár is, kisgyerekük babakocsiban. Megszólítottuk őket, kiderült, az érintett lépcsőházban laknak. – Annyit hallottunk, hogy nagy hangzavar van, tűzoltó-, mentőautók jöttek szirénázva. A rendőrök kopogtak, hogy hagyjuk el a lakást, mert tűz van az épületben – osztották meg.

– A lépcsőházban annyira nem volt érzékelhető a füst, az ablakból láttuk mi is. Észre sem vettük volna, ha a rendőrök nem kopogtak volna – mondták.

Ők az első emeleten laknak, a tűz a negyediken csapott fel.

Megtudtuk tőlük, ketten laknak az érintett lakásban, egy idős férfi és a lánya. A férfi mozgásképtelen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések