A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, meddig marad a sarkvidéki hideg idehaza


Sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el Európa legnagyobb részét, ami azt jelenti, hogy Magyarországra is megérkezett az igazi tél. Ez a levegő aztán hamarosan nyugalomba kerül, ami azt jelenti, hogy a következő napokban napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet – fogalmazott a Mandinernek Németh Lajos meteorológus. 

Derült, csapadékmentes lesz az időjárás, de a hőmérséklet napközben is nulla fok alatt marad. Az éjszakák is derültek lesznek, ezért országszerte nagyon erős fagyokra kell felkészülnünk: a következő napokban a legalacsonyabb hőmérséklet –15, –20 fok köré csökkenhet – részletezte a meteorológus, aki beszélt arról is,

jelentősebb enyhülésre január második feléig nincs sok esély.

 Megjegyezte, hogy a hétvégén már több felhő lehet az égen, ami arra utalhat, hogy éjszaka már kevesebb helyen süllyedhet  –10 Celsius-fok alá a hőmérséklet. A rendkívüli télnek köszönhetően egyébként csodás jégszobrok vannak a Balatonnál, alább képeket is nézegethet róluk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések