A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri reagált: Megvédtük a Budapest-bérletet!


Mint mondta, egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul.

Kedden délelőtt fontos bejelentésekkel teleszőtt sajtótájékoztatót tartott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A tárcavezető megjegyezte, ha Karácsony Gergely elaludt vagy elbambulta a szükséges megállapodást, a számlák kifizetését, attól nem tudnak eltekinteni, pedig Budapest az egyetlen olyan város Magyarországon, amely extra támogatásban és kedvezményekben részesül, hiszen a debreceniek például nem használhatják ingyen a MÁV és a Volán járatait.

A fontos bejelentésekre videóban reagált a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely is, aki négy pontban fogalmazta meg gondolatait.

„– Egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul.

 – Végrehajtjuk azt a programot, amire 2019-ben felhatalmazást kaptam, és amiben ez szerepel: »Regionális kooperációt kezdeményezünk a megerősített BKK, a MÁV és a Volánbusz között, valamint egységes jegy- és bérletrendszer bevezetéséért fogunk dolgozni Budapesten és az agglomerációban«. Célom, hogy a budapesti és az agglomerációs közlekedést jobban integráljuk, ennek megoldása nem lehet más, mint hogy a főváros és az állam közösen rendeli meg a közösségi közlekedést.

 – Helyes, ha a kormány ebben is, és a 14 év alattiak ingyenes utazásában is követi Budapestet.

 – A tartós barátság alapja a pontos elszámolás: a bevételeken az utasok által megtett kilométerek alapján osztozik Budapest és az állam. Az elszámolásról szóló tárgyalásokon olyan megoldásra van szükség, ami egyaránt jó az utazóknak, az állami és a fővárosi szolgáltatóknak.”


Megvédtük a Budapest-bérletet. 💪

A Budapest-bérletet megvédtük.💪 Reakció Lázár János mai sajtótájékoztatójára: 1️⃣ Egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul. 2️⃣ Végrehajtjuk azt a programot, amire 2019-ben felhatalmazást kaptam, és amiben ez szerepel: „Regionális kooperációt kezdeményezünk a megerősített BKK, a MÁV és a Volánbusz között, valamint egységes jegy- és bérletrendszer bevezetéséért fogunk dolgozni Budapesten és az agglomerációban”. Célom, hogy a budapesti és az agglomerációs közlekedést jobban integráljuk, ennek megoldása nem lehet más, mint hogy a főváros és az állam közösen rendeli meg a közösségi közlekedést. 3️⃣ Helyes, ha a kormány ebben is, és a 14 év alattiak ingyenes utazásában is követi Budapestet. 4️⃣ A tartós barátság alapja a pontos elszámolás: a bevételeken az utasok által megtett kilométerek alapján osztozik Budapest és az állam. Az elszámolásról szóló tárgyalásokon olyan megoldásra van szükség, ami egyaránt jó az utazóknak, az állami és a fővárosi szolgáltatóknak. További részletek a videóban:

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, January 9, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések