A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belgrádban ismét szétverték az LMBTQ-irodát


Január 7-én egy kapucnis, maszkos ismeretlen tettes megrongálta a belgrádi pride irodáját – írja az Analitika.

A férfi tettét rögzítette a térfigyelő kamera, a belgrádi pride szervezői a felvételt is közzétették. Ezen látható, hogy az elkövető fényes nappal, a délutáni órákban a lábával rúgta be az iroda kirakatüvegét. Az eset az ortodox karácsony napján történt.

„Ma délután négykor, mikor a legtöbb állampolgár az ortodox karácsonyt ünnepli, a Pride Infóközpont ablakát megrongálták, és öt év, valamint több tucat kísérlet után teljesen betörték. Ez minden LMBT+ embernek üzenet Szerbiában, hogy az év egyetlen napján sem vagyunk biztonságban, és még az ünnepek alatt is céltábla vagyunk azok számára, akik gyűlölnek minket és akik meg akarnak minket fosztani a jogainktól, akik azt akarják, hogy elbújjunk, akik azt mondják, hogy nincs számunkra hely” – közölte a központ.


Az iroda korábbi rongálásainak ügyében senkit sem ítéltek el, de még csak el sem fogták az elkövetőket. A belgrádi pride szervezői azt követelik az ügyészségtől és a rendőrségtől, hogy kerítsék elő a tettest és mutassák meg az országnak, hogy az LMBTQ emberek nem másodrangú állampolgárok az állam szemében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések