A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az anatómiát is segítségül hívta az apja meggyilkolásával gyanúsított karcagi férfi


A vádlott tagadja, hogy megölte volna az apját, azt azonban elismerte, hogy több alkalommal agyba-főbe verte és rugdosta.

 
„A nyak az nyak, a kar pedig kar! Nem a nyakát, hanem a karját szorítottam le!”. Így hárította el magától saját apja megfojtásának terhét a bíróság előtt az a 35 éves férfi, aki a vád szerint a sokadik veszekedésük után 2021 szeptemberében megölte idős édesapját.

A Szolnoki Törvényszéken a minap folytatódott a bíróság előtti bizonyítási eljárás abban a büntetőügyben, melyben egy férfit édesapja megfojtásával vádol a vármegyei főügyészség. A vádhatóság emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a büntetett előéletű illetővel szemben, aki rendszeresen – egy esetben közvetlen életveszélyes sorozat-bordatörést, egy esetben ujjcsonttörést okozva – bántalmazta, és végül 2021. szeptember 3-án este nyolc óra körül Karcagon, a Gyep út 44. szám alatti otthonában, dulakodás közben megfojtotta az édesapját. Az ügyben pénteken két tanú meghallgatásra került sor.

Január 12-én délelőtt a letartóztatását Állampusztán töltő vádlottat a büntetés-végrehajtási intézet őrei kéz- és lábbilincsben, vezetőszáron kísérték a tárgyalóterembe, dr. Hajdu Anna bírónő elé. A büntetőper egyik pénteken meghallgatott tanúja, a vádlott korábbi zárkatársa a tököli bvi-ből távmeghallgatás révén volt jelen, míg a másik tanút, a vádlott szomszédját előzetes rendőri figyelmeztetéssel citálták a bírói pulpitus elé.

A tárgyalás elején dr. Hajdu Anna felolvasta a vádlott egykori zárkatársának vallomását, amelyben a fogvatartott elmondta, hogy az apagyilkossággal vádolt illető bevallotta neki, hogy megfojtotta az apját. Ezt a kijelentését azonban pénteken már cáfolta a rabtárs.

A másik tanú, a vádlott szomszédja a neki szegezett kérdésekre úgy válaszolt, hogy apa és fia között mindig veszekedés és verekedés robbant ki. A Gyep út szinte ettől a családtól volt hangos. Noha apa és fia dolgos emberek voltak, s munkáikért fizetést is kaptak, ám a jövedelmüket rendre külön-külön elitták. Alaposan felöntve a garatra pedig egymástól azt kérték számon, hová tűnhetett el a fizetésük. Hogy a rendszeres heves vitát elkerüljék, a család szétszéledt. Miután a gyerekek kirepültek, az apa a lányához, az anya pedig a másik fiához költözött, míg a vádlottak padján ülő fiú maradt a Gyep úti házban. Az apa azonban szinte naponta visszajárt etetni a család kutyáit, ezért minduntalan egymásba botlottak a háznál a haragban lévő fiával. Ezek a találkozások pedig mindig szóváltásba, majd dulakodásba fordultak.

A tavaly májusi előkészítő ülésen az ügyész tizenhat év és három hónap börtönbüntetést kért az édesapja meggyilkolásával vádolt 35 esztendős karcagi férfira. Az illető azonban tagadja, hogy megfojtotta volna az apját, azt azonban elismerte, hogy több alkalommal agyba-főbe verte és rugdosta. A bizonyítási eljárás február 26-án tanúk és igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések