A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy nap alatt hétszer próbálkoztak az unokázós csalók Gyulán


Rövid időn belül többen is bejelentést tettek a rendőrségre arról, hogy számukra ismeretlen emberek azzal hívták fel őket, hogy az unokájuk segítségre szorul és pénzre van szüksége. A csalók ezúttal főként Gyulán élő időseket kerestek meg és próbáltak meg pénzt kicsalni tőlük. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy ha ilyen hívást kapnak, legyenek gyanakvóak.


Egy nap alatt hét olyan bejelentés is érkezett a Gyulai Rendőrkapitányságra, amelyben az úgynevezett „unokázós” csalási módszerrel próbáltak meg pénzt kicsalni ismeretlenek. A hívások során ezúttal ügyvédnek adta ki magát a hívó, és azt mondta a főként idős embereknek, hogy az unokájuk, vagy a gyermekük bajba került, vagy baleset érte és sürgősen pénzre van szüksége.

Az esetek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, ha bárki hasonló hívást kap ismeretlenektől, vagy akár úgy is, hogy családtagként, barátként, ismerősként, hatósági személyként, vagy akár orvosként mutatkozik be a hívó és sürgősen pénzt kér, legyenek bizalmatlanok. Ilyenkor szakítsák meg a vonalat és hívják fel a rokonukat azon a telefonszámon, amelyiken máskor is beszélni szoktak! Győződjenek meg arról, hogy tényleg bajba került-e! Idegenekkel ne beszéljenek meg találkozót és ne adjanak át pénzt, ékszereket, egyéb dolgokat, idegen számlaszámra, névre ne utaljanak, küldjenek pénzt! Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szükségük, hívják a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es számot!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések