A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét a dobogó tetején a ladányi tűzoltó – 465 lépcsőfokot küzdött le kevesebb mint 4 perc alatt


Januárban rendezték meg a 22. Tower-Run Berlin versenyt, ahol három magyar tűzoltó is indult – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. A versenyt korábban maratonfutóknak hirdették meg, de pár éve tűzoltó kategóriában is lehet nevezni.

70 hivatásos és önkéntes tűzoltóknak volt lehetősége leküzdeni a 465 lépcsőfokot. A versenyzőket párban indították, de az eredményeiket egyéniben értékelték. 3 perc 37 másodperc, ennyi idő alatt ért fel a leggyorsabb tűzoltó a berlini magas épület 29. emeletére.

Így esett meg, hogy a két hivatásos tűzoltó, a püspökladányi Fegyverneki Máté és Windischmann Dávid egymás ellenfelei is voltak a lépcsőházban. Máté 3 perc 37 másodperccel ért fel a 29. emeletre, Dávid közvetlenül utána 3 perc 38 másodperccel lépet a célba. A két fiú korcsoportjukban is és összesítettben is első és második lett.

A harmadik magyar versenyző, Nagy Kornél önkéntes tűzoltó a korcsoportjukban a két fiú mellett végzett, harmadikként. A tűzoltók elmondták, hogy a Berlini torony bár pár emelettel kevesebb, mint a Budapesti Mol Campus, a lépcsőfokok kiosztása és a fordulók hiánya megnehezítette a dolgukat. Természetesen Berlinben is teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben teljesítették a kihívást.


Már megint a Fegyverneki meg a Windischmann?! 🥳 Miért kell nekik állandóan tornyokba futkározniuk? 🤩 A berlini futáshoz...

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Thursday, January 18, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések