A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán rakétatámadást indított Pakisztánban lévő terrorista csoport ellen

Az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) ballisztikus rakéta- és dróncsapást mért a Jaysh al-Adl (Az Igazság Hadserege) terrorista csoport fő bázisára, amely Pakisztán Iránnal határos Beludzsisztán tartományában található - jelentette a Press TV.

"Az IRGC ballisztikus rakéta- és dróncsapást mért a Jaysh al-Adl terrorista csoport fő bázisára Pakisztán Beludzsisztán tartományában" - közölte a kiadvány."

Ez az iráni fegyveres erők első rakétacsapása pakisztáni területen.

Tavaly december közepén terrortámadás történt Irán délkeleti Szisztán és Beludzsisztán tartományának Rusk régiójában, amelyben legalább 12 rendőr meghalt, hét másik pedig megsebesült. A támadásért a felelősséget a Jaysh al-Adl (Az Igazság Hadserege) szunnita csoport vállalta magára, amely Iránban terrorista csoportként elismert, és az Iszlám Köztársaság kormánya ellen harcol, ahol a lakosság többsége síita muszlim.

Szisztán és Beludzsisztán tartomány, amely Irán délkeleti részén, Afganisztán és Pakisztán határán fekszik, gyakran szerepel az iráni hírekben a kábítószer-kereskedelem és a terrorizmus ellen küzdő határőrök halála miatt. A helyzetet súlyosbítják a nehéz gazdasági, környezeti és vallási körülmények.


Irán katonai tevékenysége

Az Iszlám Forradalmi Gárda kedden közölte, hogy az iráni hadsereg több mint 20 ballisztikus rakétát lőtt ki iraki kurdisztáni és szíriai célpontokra.

Az IRGC pontosította, hogy négy Kheibar Shekan rakétát lőtt ki Huizisztán tartományból az ISIS Idlíb közelében lévő állásaira, míg további kilenc rakétát lőttek ki "terrorista csoportok" állásaira máshol Szíriában. Irán különböző részeiről tizenegy rakétát lőttek ki az iraki Kurdisztánban lévő Moszad-állásokra. Mint arról beszámoltunk, Erbilben négy ember meghalt és hat megsebesült az amerikai konzulátus és a nemzetközi repülőtér közelében végrehajtott rakétacsapások következtében.

A pakisztáni külügyi tárca közleményt tett közzé, amelyben megerősítette a támadás tényét. 

Az iszlámábádi vezetés a pakisztáni légtér indokolatlan megsértésének nevezte a támadást, amelynek két gyermek esett áldozatul és három ember megsebesült.

Pakisztán szuverenitásának megsértése teljességgel elfogadhatatlan és súlyos következményekhez vezethe 

– olvasható az állásfoglalásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések