A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán bosszúja: lerakétáztak egy amerikai bázist Erbilben


Eszkalálódik a közel-keleti helyzet. Az irániak ballisztikus rakétát lőttek ki amerikai bázisra. Az Iráni Forradalmi Gárda vállalta a felelősséget a támadásokért.


Több robbanás is történt kedd este az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbilben, az amerikai konzulátus és a nemzetközi repülőtér környékén – közölte az iraki biztonsági hatóságok egyik forrása a RIA Novosztyinak.

"Több robbanás is történt Erbilben az Egyesült Államok konzulátusa és az észak-iraki repülőtér közelében" - mondta a forrás.


A Shafaq ügynökség viszont az Iraqi Airways forrására hivatkozva arról számol be, hogy a repülõtér járatait ideiglenesen felfüggesztették egy rakétatámadás miatt, amely a légikikötõt és a közeli amerikai konzulátust érte. A forrás szerint az összes rakétát lelőtték, de egyelőre nem világos, hogy honnan indították.

A nemzetközi repülőtér szomszédságában található a Harir katonai bázis, amelyet az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció erői használnak.

Iraki Kurdisztán fővárosa - Erbil

Erbíl város Irak észak-északkeleti peremén, a zömmel kurdok lakta Erbíl kormányzóság székhelye, az ország negyedik legnépesebb városa.


Az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) vállalja a felelősséget a térségben lévő "kémbázisok" és "Irán-ellenes" terrorista csoportok főhadiszállásainak ballisztikus rakétákkal történő célba vételéért az USA vezette nemzetközi koalíció főhadiszállása és az USA nagykövetsége közelében Erbilben, Iraki Kurdisztánban.

Az IRGC egy második közleményben jelenti be, hogy a Kerman és Rask terrortámadások mögött álló parancsnokok gyülekezőhelyeit is megsemmisítette egy szíriai földön végrehajtott ballisztikus rakétacsapás során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések