A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holttestet találtak egy gyulai társasházban


Vasárnap reggel negyed tízkor jelzést kapott a katasztrófavédelem, hogy Gyulán egy négyszintes társasház egyik lakóját nem lehet elérni. 

A tűzoltók behatoltak a Béke sugárúti társasház földszinti lakásába, ahol

egy holttestet találtak.

A lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A tűzoltók kiürítették a társasházat, összesen kilenc embert kísértek ki.

Mivel a mérgező gáz más lakásokban is kimutatható volt, nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a társasházat. A szén-monoxid forrása egy fürdőszobában működő nyílt égésterű vízmelegítő volt. A hat négyzetméteres fürdőszobában minden nyílászáró csukva volt.

Az áldozat egy idős nő,

a lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a katasztrófavédelem.

A kis koncentrációban is halálos szén-monoxid akkor jön létre, ha zárt térben nyílt láng ég és nem megfelelő a levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a helyiség levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a szén-monoxid.

Ha az otthonunkban nyílt lánggal működő berendezést használunk, gondoskodni kell az állandó és automatikus szellőzésről, nem elég néha kinyitni az ablakot. A megfelelő szellőzés mellett a fűtőeszközöket, vízmelegítőket évente egyszer célszerű szakemberrel ellenőriztetni. A nyílt égésterű fűtőeszközök és vízmelegítők mellé érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések