A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét év börtönre számíthatnak Skóciában azok a szülők, akik megtagadják a gyermekek nemének megváltoztatását


Azok a szülők, akik megtagadják gyermekeik nemváltoztatását, akár hét év börtönbüntetésre is számíthatnak a "konverziós terápiákat" tiltó új jogszabály értelmében - írja a Telegraph.

A kedden közzétett javaslatok kimondják, hogy a törvény értelmében törvénybe ütköznének azok a tevékenységek, amelyek célja egy másik személy nemi identitásának "megváltoztatása vagy elnyomása" fizikai vagy pszichológiai sérülések okozásával.

Az Skót Nemzeti Párt miniszterei elismerték, hogy az úgynevezett konverziós gyakorlatok gyakran "családi környezetben" zajlanak, ami felveti annak lehetőségét, hogy büntethetővé váljanak azok a szülők, akik nem hajlandók elfogadni, hogy gyermekük transznemű.

A szexuális irányultságát vagy nemi identitását tükröző öltözködés megakadályozását hozták fel példaként egy olyan cselekedetre, amely illegálissá válna, még akkor is, ha a szülő úgy véli, hogy a gyermek érdekében cselekszik.

Egy konzultáció szerint az új büntetőjogi szankciók mellett a szülőkkel vagy vallási vezetőkkel szemben megelőző polgári jogi végzést lehetne elérni, még abban az esetben is, ha még nem került sor az átnevelési gyakorlatra.

Egy konzultáció során kiderült, hogy a szülőket vagy vallási vezetőket nem büntetnék azért, ha "aggodalmukat fejezik ki", "azt tanácsolják a gyermeknek, hogy ne menjen át orvosi beavatkozáson", vagy "nem támogatják aktívan" a gyermek azon döntését, hogy az ellenkező neműnek öltözzön. A törvényt azonban alkalmazni kellene, ha a cselekmények "kényszerítő" vagy "ellenőrző" jellegűvé válnak, még akkor is, ha azokat "a személy segítésének vagy védelmének vágya" motiválja.

Ez azonban csak "nagyon kevés esetben" lenne alkalmazható, például a gyermek "jogellenes vagy veszélyes magatartásának" megakadályozására. Bárki, aki megszegi a polgári jogi végzést, amelyet szociális munkások vagy aktivista csoportok szerezhetnek be az állítólagos áldozatok nevében, akár két év börtönbüntetésre is számíthat. A bűncselekményt elkövetők maximális büntetése hét év szabadságvesztés, korlátlan pénzbüntetés vagy mindkettő lenne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések