A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hat pontban reagált, de semmit nem cáfolt Karácsony Gergely bérletügyben


Az Index birtokába került levelezés alapján, amely Draskovics Tibor, a BKK igazgatósági elnöke és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója között zajlott, a 2020 óta változatlan, évi 7,4 milliárd forintos összeg helyett a Lázár János vezette minisztérium utolsó ajánlata 8,6 milliárd forint volt, amit a BKK nem fogadott el. 

A cikk megjelenése után három órával Karácsony Gergely főpolgármester is reagált az ügyre.

A főpolgármester hat pontban foglalta össze véleményét a Budapest-bérlet ügyében.

- A kormány meg akarja szüntetni a Budapest-bérletet, pedig az jó a fővárosiaknak.

- A költségvetési törvény szerint 12 milliárd forint járna Budapestnek a közösségi közlekedés költségeihez való állami hozzájárulásként. Ezt a pénzt a törvény ellenére nem akarja odaadni Lázár János minisztériuma.

- A főváros hiába fizetne többet, a kormány akkor is megszüntetné a Budapest-bérletet.

- Három felelős közlekedési cég (a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz) december 29-én kötött megállapodását akarja felmondani a kormány.

- A kormány a beborult költségvetését és a tönkrement MÁV helyzetét akarja Budapest kárára kezelni.

- A HÉV rohad, hogy egyáltalán még működik, az nagyon nagy részben a BKK által nyújtott szolgáltatásoknak köszönhető.

Az LMP és Ungár Péter is reagált

„A Budapest-bérlet körül kialakult helyzet a magyar politika állatorvosi lova, ahol valójában a választók nem értik, hogy mi történik, valójában a választók kapnak rosszabb szolgáltatást, miközben az általuk befizetett adó egyik zsebből a másikba rakásán folytat nevetséges cicaharcot a politika” – írja közleményében az LMP.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések