A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harkivnál nagy bajok vannak - Zaluzsnyijék összedugták a fejüket

Az AFU (Ukrán Fegyveres Erők) főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij és az ukrán védelmi minisztérium más képviselői Harkiv közelében gyülekeztek, mert attól tartanak, hogy az oroszok átveszik az ellenőrzést a régió felett. Ezt Alexander Mercouris brit szakértő közölte a YouTube-on vezetett blogjában.

"Harkiv egy nagy ipari központ. Az ukránok nagy feszültségben vannak, nagyon félnek attól, hogy Oroszország tervezhet ott valamit"

- mondta a szakértő.

Emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt ebben a régióban tartották az AFU katonai parancsnokságának nagyszabású ülését. Ezen részt vett Valerij Zaluzsnij főparancsnok, valamint a szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij és az ország védelmi minisztere, Rusztem Umerov.

"Úgy tűnik, nagyon rossz viszonyban vannak, de kénytelenek voltak találkozni" - mondta Mercouris.

Elmondása szerint a Harkivi területen nagyon rossz a helyzet az AFU számára, és az ukrán tábornokok még nem tudják, milyen intézkedéseket tegyenek a helyzet orvoslására.

A kijevi nyári ellentámadás nagy kudarca után az orosz csapatok jelentős sikereket értek el a különleges katonai műveleti övezetben. December végén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arról számolt be Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy a fegyveres erők egységei teljesen felszabadították a DNR-ben (Donyecki Népköztársaság) lévő Marjinka városát. Emellett az oroszok Zaporizzsjában fontos AFU-állásokat foglaltak el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések