A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sosem került elő a parkban megszült baba holtteste – brutális ügyet tárgyalnak majd Debrecenben


A terhességét eltitkoló nőre súlyosabb büntetést kér az ügyészség.


A büntetés lényeges súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a nővel szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható – áll az ügyészség közleményében.

Az ítélet szerint a vádlott 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12 hetes várandós. A nő ezt követően terhességét mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, és nem vett igénybe orvosi ellátást sem.

2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért egy szabadidőparkba ment, ahol egy eldugott részen megszülte gyermekét. A köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő. A méhlepényt a köldökzsinórral együtt a szülés helyén hagyta, melyet később kutyasétáltatók találtak meg, akik értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség szerint elfogadhatatlan, amit a nő állít

Az ügyészség azt írta, a nő 2016-ban is állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött gyermek megölése miatt, azonban akkor az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához továbbított másodfokú indítványával a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta.

Mivel az újszülöttet nem találták meg sem élve, sem holtan, elfogadhatatlan a vádlott azon állítása, miszerint a felsíró újszülöttet egy pulóverbe csavarta, és egy közeli padra helyezte abban bízva, hogy a gyermeket megtalálják – áll a közleményben.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, ezért a büntetés súlyosítása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések