A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trükközött a neten, de nagyon megjárta: profilján keresztül értek utol a debreceni rendőrök


Két hónap alatt több mint tucatnyi embert vert át egy fiatal Tolna vármegyei férfi. 

Sorban szedte áldozatait tavaly május és június hónapban egy 25 éves férfi, aki interneten hirdetett olyan termékeket, amik sohasem voltak a birtokában. Az eladásra kínált tárgyak széles repertoárjában olyanok szerepeltek, mint hangszóró, telefon, fémvázas medence.

A csaló országszerte károsította meg az embereket, a módszere minden esetben ugyanaz volt. A vevő elutalta a kialkudott vételárat egy megadott számlaszámra, de az árut nem kapta meg, és az árát sem adta vissza a hirdető, aki végül elérhetetlenné vált. A nem létező dolgok eladása útján így közel 300 ezer forint profitra sikerült szert tennie

– áll a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság közleményében.

A debreceni rendőrök széleskörű adatgyűjtés útján jutottak el a profil mögött rejlő elkövetőhöz. A férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekményeket, két hónap alatt összesen 14 embert sikerült átvernie. Üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt folytatták le az eljárást vele szemben, bankszámláját pedig zárolták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

A rendőség emlékeztet: az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések