A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos tűz Debrecenben: csak a kutyát tudta kimenteni Viktor


Elmondása szerint testközelből élte át a borzalmas tüzet, ám a barátain nem tudott segíteni a férfi. 

Ahogy arról a Haon is beszámolt, két ember ragadt szombat éjszaka egy kigyulladt faépületben Debrecenben, a Gázgyár utcában. A hat négyzetméteres épület teljes egészében leégett, a bent tartózkodók életét a kiérkező tűzoltók és a mentők sem tudták megmenteni. Habár a tragédia önmagában is borzalmas, további aggodalmat váltott ki olvasóink körében annak a helyszínen megtalált kutyának a sorsa, aki feltehetőleg az elhunyt párhoz tartozott.

Megyesi Lászlóné, a Puli Állatvédő Egyesület önkéntese a Haonnak elmondta,

az állat biztonságban van, jelenleg az a férfi vigyáz rá, aki kimentette az égő épületből. Az egyesület egy héten belül tudja fogadni Lakit, a gazdátlanul maradt kutyát.

Megyesi Lászlónétól megtudtuk, személyesen is ismerte a tragédiában elhunyat párt, akik szinte napi kapcsolatban voltak az állatvédőkkel. Mivel szerény körülmények között éltek, az egyesület biztosította az eb számára a védőoltásokat és az orvosi költségeket.

Laki 10 év körüli lehet, idős kutyusnak számít. Rendkívül erős kapocs volt közte és a pár női tagja között. A kutya soha nem mozdult mellőle, szinte meg sem lehetett közelíteni, féltve óvta gazdáját

 – fogalmazott.

Csak a kutyát tudta kimenteni

Az állatvédő egyesület munkatársának közreműködésével elértük azt a férfit, aki magához vette a kutyát. Viktor maga is jelen volt a helyszínen a tragédia éjszakáján. Elmondása szerint hárman tartózkodtak a kezdetleges épületben a tűz keletkezésekor, aznap este ugyanis közösen italoztak:

Én korábban elaludtam, és már csak arra keltem fel, hogy nagyon meleg van. Ekkor láttam, hogy gomolyog a füst. Keltegettem, ráztam őket, mégsem ébredtek fel. Kiabáltam, hogy „ég a ház, gyertek kifelé”, de nem reagáltak. Próbáltam a lábuknál fogva kihúzni a testüket, de sajnos nem bírtam velük. Esély sem volt rá, hogy megmentsem őket

– mondta. Egyedül a kutyát sikerült kiszabadítania, Laki még az utolsó pillanatokban is gazdája mellett maradt volna. Dörgölőzött hozzá, és igyekezett felhívni a nő figyelmét a veszélyre. Viktor szavai alapján ekkor már az ő kabátja is lángolni kezdett, ezért a kutyával együtt a sűrű füstön keresztül megpróbálta elhagyni a fatákolmányt.

– A szemem láttára haltak meg, még a jajveszékelést is hallottam, de fizikai képtelenség volt, hogy segítsek rajtuk. Meg sem lehetett közelíteni a faházat, hatalmas lánggal égett: ez egy pozdorja épület volt hungarocellel és nejlonnal bélelve, tele rongyokkal – írta körül.

Érdeklődésünkre hozzátette, fűtőberendezést nem használtak az ingatlanban, a tüzet feltételezése szerint egy égő csikk okozhatta. Mint fogalmazott, a pár férfitagja ugyanis gyakran cigarettázott fekve, a takaróként szolgáló tollpaplan pedig könnyedén lángra kaphatott.

Könnyen továbbterjedhetett volna a tűz

Elmondta, mivel egyedül nem boldogult a mentéssel, azonnal értesítette a tűzoltókat. Leírása alapján a faépület a Déli sor és a Gázvezeték utca közötti erdőben helyezkedett el, így a fákra könnyedén átterjedhetett volna a tűz, ráadásul mindez a Fűtőház mögött, a vasút közelében történt, így felmerült benne, hogy a gázolajtartályokra is jelentős veszélyt jelentettek volna lángok.

Viktor régóta ismerte a bent ragadt párt, a 41 éves férfit és az 52 éves nőt. Úgy jellemezte őket, végtelenül jóindulatú emberek voltak, minden értéküket megosztották másokkal, az utolsó forintot is. Elmondta azt is, Laki jól van, nem sérült meg, de láthatóan hiányoznak neki gazdái.

Január harmadik hétvégéjén több tűzeset is történt Hajdú-Biharban. Szintén végzetes kimenetelű volt egy lakástűz Hajdúböszörményben, valamint egy férfi életét követelte egy kiégett lakóház Álmosdon is, emellett egy autószerelő műhely is kigyulladt:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések