A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Greta Thunberg: Izrael népirtást követ el


Greta Thunberg ismét megjelent egy palesztinbarát tüntetésen, és vádakat fogalmazott meg Izrael ellen - írja a Bild.

A 21 éves klímarettegő aktivista szerdán Lipcsében csatlakozott egy Palesztinát támogató tiltakozáshoz, és a hagyományos fekete-fehér palesztin sálban jelent meg az eseményen.

A rendezvényen bírálta Izraelt, azzal vádolva azt, hogy "népirtást" követ el. Az aktivista ugyanakkor azt mondta, hogy Palesztina támogatása az emberség kifejezése.

Thunberg ezen a napon kihagyta az Utolsó generáció klímatüntetést, amelyre nem sokkal a palesztin akció előtt került sor.

Korábban ismertté vált, hogy Greta Thunberg Izrael ellen szólalt fel, és a "cionizmus szétzúzására" szólított fel. A Hamász Izrael elleni támadása után Thunberg többször is részt vett Izrael-ellenes tüntetéseken. Egy november 23-i stockholmi palesztinbarát tüntetésen Greta azt skandálta, hogy "krossa Sionismen" ("zúzzuk szét a cionizmust").

E nyilvános kijelentéseket követően az izraeli oktatási minisztérium úgy döntött, hogy megváltoztatja az iskolai tanterveket és tananyagokat, hogy ne említsék Greta Thunberg svéd ökoaktivistát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések