A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

25 republikánus kormányzó állt ki a texasi kormányzó mellett az illegális migráció elleni harcban


Greg Abbott texasi kormányzó elsöprő erejű támogatást kapott az Egyesült Államok republikánus kormányzóitól. Mint ismert, Joe Biden megválasztása óta több mint 6 millió illegális migránst engedett be az országba.

Miután szövetségi szinten a nyitott határok politikáját valósítja meg a baloldali elnök, a republikánus kormányzók saját kézbe vették az irányítást. Az illegális migráció által leginkább sújtott Texas állam saját hatáskörben elkezdett ideiglenes határzárat építeni a Lone Star nevű hadművelet keretében. Ennek hatására a Biden-kormány a Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságához fordult, ahol kimondták, hogy el kell bontani az ideiglenes határzárat. A texasi kormányzó ezt követően kijelentette, hogy az állama figyelmen kívül fogja hagyni az ítéletet és tovább fogják folytatni a küzdelmet Biden ámokfutása ellen.

Az Egyesült Államokban egyre jobban mélyül a szakadék a republikánus kormányzók által vezetett tagállamok és az illegális migrációt erőltető Biden vezette szövetsági kormányzat között. A nyitott határok politikája miatt soha nem látott méretű tömegek érkeznek folyamatosan az Egyesült Államokba az ország déli határvidékén. Texas ezért saját kézbe vette az irányítást és határfalat épített a migráció megfékezése érdekében.

A szövetségi kormány emiatt beperelte a tagállamot, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága pedig kimondta, hogy Greg Abbott texasi kormányzónak el kell bontani az ideiglenes határzárat.

A kormányzó azonban kijelentette, hogy tovább folytatják a küzdelmet az illegális migráció ellen, és figyelmen kívül fogják hagyni a legfelsőbb grémium döntését. A döntést követően egy kormányzó kivételével az ország összes republikánus kormányzója támogatásáról biztosította Texast az illegális migráció elleni harcban.

Szolidárisak vagyunk kormányzó kollégánkkal, Greg Abbott-tal és Texas állammal, akik minden eszközt és stratégiát felhasználnak a határ biztosítására, beleértve a szögesdrótkerítést is. Tesszük ezt részben azért, mert a Biden-kormányzat nem hajlandó érvényt szerezni a már meglévő bevándorlási törvényeknek, és törvénytelenül engedélyezi az országunkba illegálisan belépett migránsok tömeges szabadon bocsátását. – áll a Republikánus Kormányzók Szövetsége által kiadott közleményben.

„Biden elnök és kormánya teljesen kiszolgáltatottá tette az amerikaiakat és az országot a déli határon átáramló, példátlan mértékű illegális bevándorlásnak. Ahelyett, hogy fenntartotta volna a jogállamiságot és biztosította volna a határt, a Biden-kormányzat megtámadta és beperelte Texast, amiért az fellépett az amerikai polgárok védelmében az illegális bevándorlók, az olyan halálos kábítószerek, mint a fentanil, és az országunkba bejutó terroristák ellen” – vélekednek a vezető politikusok.

Közölték, hogy az amerikai alkotmány szerzői világossá tették, hogy ilyen időkben az államoknak joguk van az önvédelemre, az amerikai alkotmány 4. cikkének 4. szakasza és az 1. cikk 10. szakaszának 3. pontja alapján.

Mivel a Biden-kormányzat lemondott az államokkal szembeni alkotmányos szerződéses kötelezettségeiről, Texasnak minden jogi alapja megvan arra, hogy megvédje államokat és nemzet szuverenitását

– tették hozzá.

Abbott kormányzó szerdán kijelentette, hogy Texas önvédelemhez való joga felülír minden ezzel ellentétes szövetségi törvényt, és megfogadta, hogy továbbra is beveti a szögesdrót kerítést az illegálisok elleni harcban.

A közös nyilatkozatot aláíró republikánus kormányzók közül többen egyéni támogató nyilatkozatot is kiadtak Texasnak, és néhányan ígéretet tettek arra, hogy forrásokat biztosítanak az államnak a küzdelemhez. Kristi Noem dél-dakotai kormányzó kijelentette, hogy hajlandó leküldeni Texasba a nemzeti gárdát, hozzátéve, hogy már korábban is küldtek katonákat a határvidékhez. Ohio kormányzója azt mondta, hogy a továbbiakban is kiveszik a részüket az illegális migráció elleni harcból és Texas támogatásából.

Ha Biden elnök nem fog megvédeni minket, akkor az államoknak kell megvédeniük magukat. Arkansas Texas mellett áll – írta közösségi oldalán Sarah Huckabee Sanders arkansasi kormányzó.

A múlt hónapban az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) azzal fenyegetőzött, hogy bepereli Texast, ha érvényt szerez egy új törvénynek, amely lehetővé teszi az állami hatóságok számára, hogy letartóztassák, börtönbe zárják, büntetőeljárás alá vonják és kitoloncolják az illegálisan az országba belépő migránsokat.
Abbott szerint Texas több mint 95 000 migránst szállított New Yorkba és Chicagóba és egyéb demokrata városokba, annak érdekében, hogy rávegye Bident, hogy változtasson a nyitott határokkal kapcsolatos politikáján.

A bevándorlás lesz az egyik döntő kérdés a novemberi elnökválasztáson, és a közvélemény döntő többsége Trumpot támogatja a kérdésben.

Ha a kormány végül úgy dönt, hogy konfrontálódik Texasszal, akkor valószínűleg olyan nemzeti válságot robbant ki, amely árthat Joe Bidennek a novemberi megmérettetésen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések