A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehéroroszország a NATO légierő-csoportosítása miatt növeli az elektronikus hadviselési erőket nyugati határán


Fehéroroszország a NATO légierő-csoportosítás térségbeli megerősödése miatt elektronikai hadviselési erőket épít ki a nyugati határon - közölte Viktor Gulevics, a fehérorosz vezérkar elnöke.

"A NATO-országok légi erőinek csoportosulása a fehérorosz államhatár közelében összpontosul... A (fehéroroszországi) fegyveres erők további intézkedéseket tesznek a radarmező, a rádiótechnikai csapatok erőinek és eszközeinek, az elektronikus hadviselés erőinek és eszközeinek kiépítésére, amelyek sikeresen képesek a behatoló hajók felderítésére, valamint azok befolyásolására irányuló tevékenységeket végrehajtani"

- idézi Gulevicset a Sputnik fehérorosz ügynökség.

Mint ismert, a minap a fehéroroszországi vezérkar figyelmeztette a Nyugatot: „Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni” - jelentette ki Arcjom Butorin.

Stoltenberg: megakadályozzuk az eszkalációt

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azzal indokolta a szövetség jelenlétének megerősítését az oroszországi határok közelében, hogy állítólagos szándéka szerint megakadályozni az eszkalációt és a katonai konfliktust.

„Miután csaknem két éve, 2022 februárjában megkezdődött a teljes körű ukrajnai invázió, két feladat vált nyilvánvalóvá a NATO számára: az első Ukrajna támogatása... A másik cél az eszkaláció megelőzése és a teljes körű háború A NATO és Oroszország” – mondta a katonai blokk brüsszeli főhadiszállásán tartott tájékoztatón.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések